STOLAC Muškarac uhićen zbog proizvodnje kanabisovog ulja

Kanabis ulje

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Odjela kriminalističke policije PU Čapljina, po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršili su pretres stana u Stocu koji koristi H.R. (1972).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta nepoznata tekućina koja asocira na kanabisovo ulje, suđe koje se koristi u proizvodnji kanabisovog ulja, nekoliko boca sa 96-postotnim alkoholom, mobilni telefon i digitalna vaga.

H.R. je uhićen te je u tijeku kriminalistička obrada. O slučaju je obaviješten nadležni tužitelj.

Inače, kanabisovo ulje koristi se u medicinske svrhe, najčešće za ublažavanje simptoma kroničnih bolova, upalnih stanja, anksioznosti, nesanice, te kao podrška u terapiji određenih bolesti, uključujući rak i epilepsiju.

Kanabisovo ulje je legalizirano u mnogim zemljama, ali pravila variraju. U Sjedinjenim Američkim Državama, medicinska upotreba kanabisa je dozvoljena u većini saveznih država, dok Kanada, Nizozemska i Izrael dopuštaju medicinsku upotrebu uz rekreativnu upotrebu u nekim slučajevima. Europske zemlje poput Njemačke, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva dopuštaju medicinsku upotrebu, dok je CBD ulje s niskim sadržajem THC-a legalno u mnogim državama. Australija, Meksiko i Argentina također dozvoljavaju medicinsku upotrebu kanabisovih proizvoda uz nadzor liječnika. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.