ŠIROKI BRIJEG Muškarac osuđen na zatvor zbog izazivanja požara i štete od preko 33.000 KM

Zatvor
Ilustracija

Pravomoćnom presudom Županijskog suda Široki Brijeg Josip Kolobarić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kaznenom predmetu protiv optuženog Josipa Kolobarića zbog kaznenog djela 'izazivanje opće opasnosti' po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg podignutoj 20. 4. 2022. godine, odlučujući o žalbi Tužiteljstva i žalbi optuženog Josipa Kolobarića podnesenim protiv nepravomoćne presude Općinskog suda u Širokom Brijegu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, Županijski sud Široki Brijeg je na sjednici vijeća održanoj 16. 9. 2024. godine donio presudu kojom je odbio kao neutemeljenu žalbu optuženog i uvažio žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg  u pogledu odluke o kazni, te preinačio prvostupanjsku presudu tako što je optuženog Josipa Kolobarića osudio na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Izazvao požar

Optužnicom se teretio da je dana 14. 8. 2021. godine, oko 11:30 sati, u mjestu Gornji Mamići, Kočerin, općina Široki Brijeg, lokalitet Pripolje, nakon što se osobnim vozilom dovezao do poduzeća „NATURA PHARM“ d.o.o. Široki Brijeg, izazvao požar zapalivši travu na livadi u blizini navedenog poduzeća, koji požar se uslijed djelovanja vjetra proširio kroz obližnje polje te prouzročio štetu na više nekretnina u vlasništvu više osoba, na kojima su se nalazila stabla vinove loze, stabljike duhana, sadnice smilja, stabla trešnje i ostale voćke, na koji način je prouzročio štetu na navedenim parcelama u ukupnom iznosu od 33.864,00 KM, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.