ŠAKA U LICE ZBOG NALJEPNICE Tučnjava mladića kod Mostara zbog ustaških i nacističkih simbola, umiješali se stariji

tučnjava
Srpska.info

U selu Baćevići pored Mostara sinoć se dogodio fizički sukob između dvije skupine muškaraca, a kako je za Hercegovina.info rekao Oleg Belović, sekretar Koordinacije Srba u Mostaru, riječ je o starijim maloljetnicima i mladićima od 18 do 21 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U blizini Srpskog doma u Mostaru, nekoliko dana unazad počele su se viđati naljepnice s ustaškom i nacističkom konotacijom, koje su lijepili po ogradama i igralištu grupa mladića od 18 do 21 godinu. Druga djeca kada su stigla na igralište u blizini, a riječ je o starijim maloljetnicima, točnije o djeci od 15 i 16 godina, te naljepnice su poskidali. Tako je počelo“, objasnio je Oleg Belović za naš portal.

Ipak, Belović napominje da su nemiri započeli još prije četiri dana, kada se začulo rafalno pucanje u Baćevićima.

„Starija grupa mladića koji su lijepili te znakove i simbole upitali su prisutnu djecu na igralištu tko je poskidao materijale. Kada se dječak javio, jedan od njih ga je udario šakom, a prijatelj je pozvao svog oca u pomoć. Nekoliko trenutaka poslije, otac pristiže na igralište i uspjeva prekinuti sukob i ’otjerati’ starije mladiće“, pojasnio je Belović.

Nakon što su se smjestili u automobil, grupa mladića je navodno uzviknula da i oni imaju starije članove obitelji koji će doći.

„Otac jednog od dječaka je čak uspio i zapisati tablice mladića koji su se sukobili zbog uklonjenih naljepnica. Naime, on je policajac, ali ništa nije radio na svoju ruku, već je uredno prijavio policiji“, istaknuo je Belović.

Cijeli slučaj je prijavljen MUP HNŽ-a od strane roditelja djece s igrališta, a urađen je i očevid, istaknuo je Belović, a nakon vijesti o napadu u ovom selu, svoj posjet najavio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji će u Baćeviće doći u ponedjeljak u 10:00 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.