RAZNA KAZNENA DJELA Na graničnim prijelazima u BiH uhićeno 15 osoba

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima širom Bosne i Hercegovine slobode je lišeno 15 osoba u razdoblju od 24. svibnja do 30. svibnja 2024. godine.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Banja Luka, 30. svibnja 2024. godine, lišili su slobode S. K. (1984.). Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policijska uprava Prijedor raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Banja Luka stigao letom iz Memmingena. Predan je službenicima Policijske uprave Prijedor, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brčko su prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko lišili slobode B. R. (1985.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za ovim državljaninom Republike Slovenije zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 29. svibnja 2024., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradina. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za Ž. O. (1983.) i K. S. (1948.) zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. Predani su službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 25. svibnja 2024., lišili su slobode A. K. (1988.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 24. svibnja 2024., lišili slobode L. Š. (1988.) na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška. Utvrđeno je da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za ovom državljankom R. Hrvatske zbog kaznenog djela krađa. Predana je službenicima Policijske stanice Prnjavor. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 29. svibnja 2024., lišili su slobode D. D. (1968.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 29. svibnja 2024., lišili su slobode A. I. (1987.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Banovićima zbog kaznenog djela nasilničko ponašanje. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje.

Prethodno, 27. svibnja 2024., pripadnici ove jedinice su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, lišili slobode D. R. (1981.). Utvrđeno je da Općinski sud u Tuzli potražuje ovog državljanina Republike Hrvatske zbog kaznenog djela teška krađa. Obojica su predana službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 29. svibnja 2024., lišili su slobode K. M. (1996.) jer je utvrđeno da ga Okružni centar sudske policije Doboj potražuje zbog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 28. svibnja 2024., lišili su slobode S. R. (1974.), državljanina Savezne Republike Njemačke, nakon što je utvrđeno da ga Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo potražuje zbog kaznenog djela iznuda. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predan službenicima Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

Prethodno, 26. svibnja 2024., pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod lišili slobode I. L. (1980.) jer ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Također, 24. svibnja 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Brod su lišili slobode bh. državljanina, K. Ć. (1995.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predan je službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije.    

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 27. svibnja 2024., na letu iz Varšave, lišili su slobode B. A. (1980.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Visoko za ovim bh. državljaninom raspisala potrage zbog kaznenih djela: nasilje u obitelji, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa. Predan je službenicima Policijske stanice Kakanj.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, na letu iz Züricha, lišili slobode I. O. (1989.), nakon što je ustanovljeno da je Osnovni sud u Sokocu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanka je predana službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.