PRETRESI U KONJICU Pronađena plantaža s 45 stabljika cannabisa, uhićene dvije osobe

kanabis marihuana
FUP

U Konjicu su uhićene dvije osobe osumnjičene za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dane, 1. i 2. 9. 2024., godine, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su na području grada Konjica, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, izvršili pretresanje osoba i očevid na tri lokacije, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', priopćeno je iz FUP-a.

Pronađena plantaža

U sklopu navedene operativne akcije, kodnog naziva 'VINIŠTE', izvršeni su pretresi osoba i tri očevida na području Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala E. M. (1980.) i A. A. (1985.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađeno 45 stabljika cannabisa i određena količina osušene i pripremljene biljne zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'cannabis'.

kanabis marihuana
Foto: FUP


Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanske županije, područja grada Konjica, tijekom 2024. godine, organizirali neovlašten uzgoj opojne droge, odvojene u tri parcele na kojima su proizvodili, odnosno uzgajali pronađenu opojnu drogu, a koju su dijelom pripremljenu čuvali u stanu gdje borave.

Navedene osobe su lišene slobode i kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.