PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA Kod 36-godišnjaka i 33-godišnjaka pronađeno oružje i droga

Zapljena oružje MUP SBŽ
MUP SBŽ

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) su u suradnji sa nadležnim županijskim Tužiteljstvom uspješno realizirali više akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dana 24.10.2024. godine tijekom operativne akcije 'Udar' policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce izvršili su pretrese na više lokacija na području Jajca i Donjeg Vakufa.

Tijekom pretresa dvije obiteljske kuće i pratećih objekata na adresi Doribaba i stana u ulici Nikole Šopa, općina Jajce, koje koristi R.B. (1988.), pronađeno je i oduzeto vatreno naoružanje, više komada dugih i kratkih cijevi, streljiva, minsko - eksplozivnih sredstava, kao raznih materija za koje se sumnja da su opojne droge heroin, ecstasy, cannabis, kao i stabljike indijske konoplje.

Prilikom pretresa obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Karići i stana u ulici 770. Slavne brdske brigade, općina Donji Vakuf, koje koristi S.Z. (1991.) pronađena je veća količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, uspješne akcije su realizirane i na području Travnika i Bugojna, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga prilikom kontrole i pregleda više osoba pronašli i oduzeli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U suradnji sa nadležnim županijskim Tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa kaznenim djelima 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija', 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Službenici policije će u narednom razdoblju nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.