POTJERA NA KUPRESU Bježao policiji, probio policijsku blokadu i nastavio dalje, ali ne zadugo

Kupres nezgoda policija
Čitatelj

Mnogi vozači koji su se danas oko i iza podneva našli na cestama oko Kupresa možda su pomislili da se snima akcijski film, ali tomu nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, riječ je bila o policijskoj potjeri za kombi vozilom koje se nije zaustavilo na znakove policije, te je isti nastavio kretanje.

Kako je potvrđeno za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje MUP-a HBŽ, službenici Policijske postaje (PP) Tomislavgrad su oko 11:50 sati na cesti Blidinje - Tomislavgrad na jednom punktu pokušali zaustaviti kombi vozilo Mercedes Sprinter (bh. registracijskih oznaka), dajući mu znakove rukom da se zaustavi.

Nedaleko od policijske patrole, kombi se okrenuo i počeo bježati lokalnim cestama kroz naseljena mjesta Medašić, Letka, Lug i Mokronoge, te se uklučilo na magistralnu cestu Tomislavgrad - Šujica, a potom i magistralom Šujica - Kupres.

Službenici PP Kupres su na jednom dijelu magistrale postavili blokadu na način da su zatvorili prolaz sa dva policijska vozila. Vozač kombija se zaletio vozilom, te je probio blokadu i oštetio dva službena policijska vozila. 

Potom je stao, vratio se malo unatrag, te se zabio u još jedno policijsko vozilo od Policijske postaje Tomislagrad s namjerom da ga onesposobi za dalje kretanje tj. potjeru. Nakon što je to uradio, nastavio je kretanje dalje i u naselju Osmanlije skrenuo je u dvorište tamošnje crkve, vozilom je oštetio nekoliko sadnica, a potom je vozač izašao iz vozila i dao se u bijeg pješke.

Nedugo zatim, službenici policije su ga sustigli i lišili slobode, te je priveden u službene prostorije PP Kupres. Utvrđeno je da se radi o muškoj osobi M.Š. (2001.) rođenoj u Bijeljini i s mjestom prebivališta u Prnjavoru, potvrđeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HBŽ za Hercegovina.info. Do zaključenja teksta nije bilo prijava o ozlijeđenim osobama.

Do okončanja očevida i uklanjanja policijskih vozila, promet je na tom dijelu magistralne ceste obustavljen.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.