PAO S QUADA Muškarac zadobio teške tjelesne ozljede na planini Visočici

GSS Prenj Visočica
GSS Prenj

Pripadnici GSS Prenj i interventni medicinski tim CEMS FBiH uputili su se danas s vozilom hitne pomoći Konjic na planinu Visočicu kako bi pružili pomoć muškoj osobi. Nakon pada s quada, muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dana 11. 7. 2024 godine hitna medicinska pomoć u Konjicu je zaprimila dojavu da se na planini Visočici, u rejonu Prebilja nalazi muška osoba koji je uslijed pada s terenskog vozila quad zadobio višestruke ozljede i nalazi se na nepristupačnom mjestu te se zahtjeva hitan medicinski transport'', priopćio je GSS Prenj na službenoj stranici.

''Po pronalasku ozlijeđene osobe nakon pregleda utvrđeno je da je isti zadobio teške tjelesne ozljede, višestruke prijelome desne potkoljenice, desnog ramena te moguće i druge ozljede, pa se pristupilo imobilizaciji, previjanju, davanju analgetika, mjerenju vitalnih parametara, da bi se nakon toga krenulo s evakuacijom prema zdravstvenoj ustanovi u Konjicu'', naveli su iz GSS Prenj.

Nakon kraćeg boravka u Konjicu osoba je hitno trasnportirana u Sarajevo. 

''U dva dana ovo je druga intervencija po sličnim karakteristikama za naše timove sa težim posljedicama. Apeliramo na sve avanturiste i ljubitelje prirode da prilikom boravka u prirodi vode računa o osobnoj sigurnosti, neprecjenjujući svoje sposobnosti kao ni mogućnosti sredstava kojim upravljaju. Intervencija je protekla bez problema za članove timova'', priopćeno je iz GSS Prenj.