ORUŽANI SUKOB MIGRANATA U SARAJEVU Jedna osoba preminula od zadobivenih ozljeda

Naselje Stup Sarajevo sukob migranata
N1

U sukobu migranata u sarajevskom naselju Stup, jedan migrant zadobio je prostrijelne rane od kojih je kasnije preminuo, saznaje N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o mladiću u dvadesetim godinama, kako su za N1 rekli mještani koji su opisali i detalje pucnjave.

Prema njihovim riječima, prvo se čula buka, a zatim i nekoliko pucnjeva, nakon čega se utvrdilo da je jedan migrant ranjen pištoljem. Policija je pozvana na mjesto događaja, a mještani su u međuvremenu pokušavali pomoći ozlijeđenom migrantu. Međutim, suočili su se s poteškoćama u njegovom transportu jer nekoliko automobila nije htjelo stati, unatoč pokušajima da ih zaustave.

Kako je potvrđeno, sukob se dogodio u stambenom naselju Tibra na Stupu u poslijepodnevnim satima.

Unatoč prisutnosti policije na terenu, Operativni centar MUP-a KS nekoliko je puta kontaktiran, gdje su izjavili da su još uvijek u fazi prikupljanja informacija te da ne mogu otkriti više detalja.

Svjedok incidenta, koji je pomogao "krvavom migrantu" da bude prebačen u Hitnu pomoć, otkrio je detalje sukoba navodno dviju migrantskih grupa. Kako je rekao, sjedio je u dvorištu kuće sa starijom osobom kada se začulo nekoliko pucnjeva i migranti su počeli trčati. "Stajali smo i gledali", rekao je za N1.

Dodao je kako je tada povikao starijoj osobi da situacija "ne izgleda dobro", nakon čega je primijetio policijsko vozilo i krvavog migranta na tlu. Prema njegovim riječima, snaha ga je okrenula, a pokušali su zaustaviti četiri ili pet automobila, no nitko nije htio stati.

Kako je svjedok izjavio, nekoliko migranata u "plavom automobilu" stalo je i preuzelo ranjenog migranta. "Ubacili smo ga u automobil s migrantima; jedan mladić je sjedio naprijed, a dvojica su ga straga ubacila. Bilo je neko plavo auto. Rekao sam im: 'Halal ti bilo do hitne pomoći'," izjavio je za N1.

Svjedok je također opisao da je migrant ranjen u sukobu dviju grupa. "Bilo ih je nekoliko koji su trčali oko migranta, dok su ostali bježali na suprotnu stranu," dodao je.

Napomenuo je i da je bio prisutan tijekom rata te da se ne plaši, ali da je ovo iskustvo bilo zastrašujuće. Također je primijetio pištolj kod jednog migranta koji, prema njegovim riječima, "nije bio običan kao oni koje su koristili u ratu".

Prema riječima svjedoka, vidio je da je osoba koja je pucala kasnije podignuta i smještena u vozilo, te su rekli: "Nismo ga ubili."

Jedna starija gospođa, koja je također svjedočila događaju, rekla je za N1 kako se uplašila zbog pucnjave. "Treći ili četvrti metak je opalio. Od straha nisam ni izbrojala. Ali jedan za drugim, nisam mogla ni izbrojati," izjavila je.