OPĆINSKI SUD MOSTAR Određen pritvor dvojici zatvorskih čuvara iz KPZ Mostar

Uhićeni zatvorski čuvari u Mostaru
Ilustracija / FUP

Općinski sud u Mostaru je nakon današnjeg ročišta, kako je potvrđeno Avazu, uvažio prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i donio rješenje prema kojem je određen jednomjesečni pritvor Goranu Beloviću (44) i Daliboru Tomasu (27), službenicima Kazneno- popravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su osumnjičeni za kaznena djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz članka 383. i neovlaštena proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Kaznenog zakona FBiH.

Pritvor im je određen jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak i jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače.

Umjesto u pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar, vjerovatno, će biti provedeni u KPZ Zenica.

Podsjetimo, oni su uhićeni u ponedjeljak u akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom „Kavez 2“ , a zajedno s njima slobode je bio uhićen i Esmer Crnomerović (29) koji je nakon ispitivanja u Tužiteljstvu HNŽ pušten.

Tijekom akcije su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, a tom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Za uhićene su iz FUP-a naveli kako se sumnjiče da su u prethodnom razdoblju, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim osobama unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu. Iz Tužiteljstva HNŽ su naveli da u saradnji s FUP-om nastavljaju rad na ovom predmetu.