OGLASILO SE TUŽITELJSTVO Sedam osoba uhićeno zbog droge u akciji "Omerta"

Akcija Omerta
Klix

U akciji kodnog naziva "Omerta", pripadnici FUP- a uhitili su danas sedam osoba zbog kaznenog djela 'nedozvoljena proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga', priopćeno je iz Tužiteljstva Sarajevske županije.

Uhićeni se sumnjiče se da su u proteklom razdoblju nabavljali i distribuirali drogu na području Općine Vogošća s ciljem stjcanja nezakonite imovinske koristi.
 
"Izvršeni su pretresi na 11 lokacija na području Sarajevske županije. Akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva SŽ i Federalne uprave policije. Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predani u nadležnost Tužiteljstva SŽ", priopćeno je.

FUP objavio detalje

"Policijski službenici Federalne uprave policije danas su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije Sarajevo, realizirali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Omerta“ na području SŽ, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. stav 2 Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz FUP-a.

"Na osnovu Naredbe Županijskog suda u Sarajevu izvršen je pretres na deset lokacija, te je uhićeno sedam lica inicijala M.H. (1992), D.H. (1998), S.H. (1989), E.D. (2002), M.M. (2003), R.G. (1975) i M.K (1983) zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog kaznenog djela, prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja kaznenog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi s navedenim kaznenim djelom.

Navedene osobe se sumnjiče da su djelujući kao organizirana kriminalna grupa na području Sarajevske županije, duže vremensko razdoblje, nabavljale opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirale s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, te predane u dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva SŽ uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi daljnje aktivnosti na navedenom predmetu", navedeno je iz FUP-a.