ODREĐEN PRITVOR Pritvoren osumnjičeni iz Gruda zbog nasilja u obitelji i drugih kaznenih djela

GIKIL, ubojstvo, Banja luka, Kozarska Dubica, uhićenje, racija, krađa, pljačka, herceg-novi, Crna Gora zemlja, policija, Srbija, prijevara, policija, korona kriminal, uhićenja, prijevara, Banja luka, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, interpo
Ilustracija

Županijsko Tužiteljstvo županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Široki Brijeg odredio je pritvor u trajanju od 30 dana osumnjičenom A. Z. iz Gruda kojem se stavlja na teret više kaznenih djela, među kojima je i nasilje u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, on se još tereti za kazneno djelo 'Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti', kazneno djelo 'Laka tjelesna ozljeda', 'Ugrožavanje sigurnosti' te kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari'.

"Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je dana 27.8.2024. godine nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga županijskog Tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom A. Z. (1988.) iz Gruda kojem se stavlja na teret da je radnjama pod točkom 1 i 2 Naloga o provođenju istrage, dana 25. kolovoza 2024. godine počinio kazneno djelo 'Nasilje u obitelji' iz čl. 222. st. 2 u vezi sa st. 1. KZ FBiH, kazneno djelo 'Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti' iz čl. 359. st.2. u vezi sa st.1. KZ FBiH, kazneno djelo 'Laka tjelesna ozljeda' iz čl. 173. st. 2. i st. 1. KZ FBiH, kazneno djelo 'Ugrožavanje sigurnosti' iz čl. 183. st. 1. KZ FBiH i kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari' iz čl. 293. st. 1. KZ FBiH sve u vezi sa čl. 54. istog Zakona“, priopćeno je iz županijskog Tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Pritvor je određen zbog bojazni da će ponoviti kazneno djelo ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za koja kaznena djela se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage.

Podsjećamo, jučer je županijsko Tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom A. Z. iz Gruda.