ODREĐEN PRITVOR MOSTARCIMA Prikrivenom istražitelju prodali 3 kg opojne droge speed

Ensar Bajramović
Hercegovina.info

Određen je pritvor Mostarcima u trajanju od jednog mjeseca zbog sumnje u kazneno djelo 'neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga'.
 
Na prijedlog županijskog Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 5. 10. 2024. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenima Ensaru Bajramoviću (1996.), iz Mostara i Arminu Mariću (1992.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', priopćeno je iz Ureda za informiranje županijskog Tužiteljstva Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikrivenom istražitelju prodali drogu

Naime, Ensar Bajramović i Armin Marić se sumnjiče da su zajedno, u vremenskom razdoblju od 21. 6. 2024. - 3. 10. 2024. godine, od nepoznatih osoba neovlašteno nabavljali i stavljali u promet opojnu drogu 'Speed', te jedne prilike prodali tri kg opojne droge 'Speed' prikrivenom istražitelju, da bi nakon toga, prilikom pretresa stambenih objekata koje je koristio drugoosumnjičeni bila pronađena i oduzeta određena količina opojnih sredstava, kao i drugi predmeti i tragovi koji potječu ili se dovode u vezu s kaznenim djelom.        
 
Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.
 
Navedene aktivnosti poduzimala je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadzorom županijskog Tužiteljstva HNŽ i uz primjenu posebnih istražnih radnji, te se u ovom predmetu nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ.