ODLUKA SUDA Sarajliji mjesec dana pritvora zbog teškog ranjavanja djevojke u Stocu

Zatvor ruke
WiseGeek

Muškarac koji je osumnjičen za teško ranjavanje iz pištolja u Stocu dobio je mjesec dana pritvora koji mu je odredio županijski Sud u Mostaru. Riječ je o S.A. (1982.) iz Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud, za sada, prema osumnjičenom, nije prihvatio kvalifikaciju za kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju', ali cijeni da je dokazana osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti' iz članka 323 stav 1. Kaznenog zakona FBiH, kao i za 'Neovlaštenu nabavku, držanje i prodaju oružja ili bitnih dijelova oružja' iz članka 65 Zakona o oružju i streljivu u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ), prenosi 'Dnevni avaz'.

Pritvor prema osumnjičenom S.A. je određen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za koja se može izreći kazna zatvora, najmanje tri godine ili teža.

Inače, do incidenta u Stocu je došlo u kasnim popodnevnim satima u proteklu subotu (13. srpnja) kada je u naselju Prenj (Stolac) ranjena ženska osoba M.T. rođena J. (1993.), a koja je nastanjena u naselju Vidovo Polje (Stolac). Ona je zadobila ozljedu u predjelu glave i životno je ugrožena.

U kući koja je u vlasništvu S.P. bilo je više osoba (osim osumnjičenog S.A., i ranjene M.T., u kući su bili E.P. (1979.), V.H. (1990.), vlasnica kuće S.P. (1984.) svi iz Sarajeva, te A.J. (1989.) iz Stoca).

S.A. je priznao da je pucao iz pištolja u navedenoj kući, te je istragom utvrđeno da se prije pucnja sukobio s jednim muškarcem ispred kuće.

Nakon što je taj muškarac ušao u kuću, osumnjičeni je krenuo za njim, posegnuo za pištoljem i iz hodnika zapucao prema prostoriji u kojoj su se nalazile ostale osobe koje su boravile u kući, pri čemu je u predjelu vilice teško ranio M.T.