ODGOVOR POLICIJE Napad na Uzarićima nije povezan s događajem od 'Gospojine', radi se o maloljetnim navijačima

Napad na mladiće Široki Brijeg Uzarići
Screenshot

Napad na trojicu mladića u mjestu Uzarići (Široki Brijeg) nije povezan s događajem od 15. kolovoza kada su od strane policijskih službenika pretučena trojica mladića zbog čega je došlo do smjene čelnih ljudi Policijske uprave Široki Brijeg. Kako je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije potvrđeno za Hercegovina.info radi se o sukobu navijača u kojem su sudjelovale maloljetne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 19.9.2024. godine u 20:40 sati policijski službenici Policijske uprave (PU) Široki Brijeg su zaprimili prijavu od M.Ć. (2004.) da su u mjestu Uzarići verbalno zatim i fizički napadnuti on i njegova dva prijatelja L.I. (2005.) i M.K. (2005.) iz Širokog Brijega od strane više nepoznatih osoba na način da su im nepoznate osobe fizički prepriječile put kako bi spriječili njihov prolazak s vozilom marke BMW, sive boje, kojom prilikom su udarali palicom, nogama i rukama i na taj način oštetili vozilo, te ih potom verbalno vrijeđali, a naposljetku i fizički nasrnuli na L.I. kojem su nanijeli lakše tjelesne ozljede. 

Sadržaj se učitava...

Policijski službenici PU široki Brijeg su o navedenom događaju izvijestili dežurnog tužitelja županijskog Tužiteljstva ŽZH koji je ovlastio policijske službenike da obave očevidne radnje, te da poduzmu druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do počinjenja kaznenog djela 'Oštećenje tuđe stvari' iz čl.293 KZ FBiH i kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje' iz čl.362 KZ FBiH. 

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja utvrđeno je da su počinitelji kaznenih djela tri malodobne osobe kojima je utvrđen identitet, dok je za četvrtom osobom u tijeku utvrđivanje identiteta. Obzirom da se radi o malodobnim osobama prema istima se postupa u skladu sa zakonom o zaštiti malodobnih osoba u kaznenom postupku, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće izvješće prema županijskom Tužiteljstvu ŽZH, Široki Brijeg", odgovorili su iz MUP-a ŽZH za naš portal

Kako su dodali, napad na trojicu mladića nije povezan s premlaćivanjem mladića od strane službenika PU Široki Brijeg koje se dogodilo sredinom kolovoza.

"Događaj od 19.9.2024. godine nije povezan s događajem od 15.8.2024. godine, prema do sada prikupljenim činjenicama radi se o sukobu dviju navijačkih skupina. Vezano za upit je li bilo suspendiranih policijskih službenika, možemo vas izvjesiti da nije bilo suspenzije policijskih službenika", rekli su iz MUP-a ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.