MUP POTVRDIO Dio video nadzora u Mostaru nije u funkciji, ali...

Konferencija za medije MUP HNŽ lipanj 2024
Hercegovina.info

U zgradi Policijske uprave Mostar, konferenciju za medije održali su čelni ljudi ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) gdje je između ostalog istaknuto kako je sigurnosna situacija u ovoj županiji na zadovoljavajućoj razini.

O situaciji u MUP-u HNŽ, te drugim aktivnostima ove institucije govorili su ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić, komesar MUP-a HNŽ Robert Perić, njegov zamjenik Ramiz Hasić, te načelnik sektora kriminalističke policije Mirza Rožajac.

Tragom informacija da video nadzor na lokacijama gdje su postavljene kamere MUP-a HNŽ nije u funkciji, isto smo pitali čelne ljude MUP-a HNŽ. 

"Dio video nadzora nije u funkciji i to onaj dio koji nam je ustupljen od Grada Mostara. On je u određenom vremenu bio u funkciji, ali sada više nije. Radi se o tehničkoj opremi koja u određenom trenutku može zahtjevati neke zahvate. Do sada nije ometana ikakva komunikacija, tako da se te stvari vrlo brzo riješe. Ta tehnička sredstva, odnosno jedan vid tehničke zaštite je od iznimne važnosti i u zadnje vrijeme video nadzor za 'veće' slučajeve je bio od velike koristi da bi došlo do rasvjetljavanja određenih činjenica", potvrdio je za Hercegovina.info ministar Marić.

Spomenuto je da je nedavno spriječena upotreba vatrenog oružja i potencijalno ugrožavanje života (op.a. događaj iz Splitske ulice), kao i slučaj presretanja, otmice, razbojništva i nanošenja tjelesnih ozljeda na magistralnoj cesti M-17 (op.a. slučajevi otmice osobe iz Ljubuškog, te razbojništva nad osobom iz Sarajeva).

O tomu je govorio načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ Mirza Rožajac. Spomenuo je i od kada je on na čelu tog sektora, odnosno u zadnjih cca devet mjeseci, da je zalijenjena znatna količina opojnih droga. Uviše pojedinačnih akcija je privedeno nekoliko osoba, zaplijenjeni su mobiteli, droge, novac i druge stvari koje su bile predmetom kaznenih djela.

Rožajac je spomenuo kako u posljednje vrijeme nema zabilježenih težih kaznenih djela poput ubojstava, izazivanja opće opasnosti pucnjavom ili postavljanjem eksplozivnih naprava.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.