MUP HNŽ RASPISAO POTRAGU Muškarac uhićen na Bijači zbog nasilja u obitelji

Granicni prelaz Bijača
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima u BiH otkriveno je deset osoba prema potragama sudova i policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje, 16. kolovoza 2024. godine, lišili su slobode B. V. (1997.), državljanku BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Osnovni sud u Gradišci potražuje zbog kaznenog djela obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predana službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje lišili slobode M. DŽ. (1960.) jer je utvrđeno da je Policijska stanica Modriča raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela utaja. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predan službenicima Policijske stanice Modriča.

Prethodno, 13. kolovoza 2024., pripadnici ove jedinice su, također, na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje, lišili slobode M. M. (1987.), nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Tuzli potražuje zbog kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH je predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac lišili slobode D. Ć. (1984.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela izbjegavanje davanja izdržavanja. Bh. državljanin je predan službenicima MUP-a Republike Srpske. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 15. kolovoza 2024., predali su A. D. (2004.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji, nakon što je utvrđeno da ga Općinski sud u Velikoj Kladuši potražuje zbog kaznenog djela krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Prethodno, 12. kolovoza 2024., također, na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, pripadnici ove jedinice su lišili slobode A. N. (1986.) jer je utvrđeno da ga Općinski sud u Cazinu potražuje zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Bh. državljanin je predan službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 15. kolovoza 2024., lišili su slobode S. D. B. (1992.) na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brčko. Utvrđeno je da Osnovni sud u Bijeljini potražuje ovu bh. državljanku zbog kaznenog djela krađa. Predana je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 14. kolovoza 2024., lišili su slobode Z. T. (1986.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Gradišci potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Doljani su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Bijača lišili slobode M. R. (1973.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predan službenicima Policijske uprave Mostar. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum su 13. kolovoza 2024., na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Hum, lišili slobode A. S. (1988.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Predan je službenicima Centra sudske policije u Bosanskopodrinjskoj županiji.