MOSTAR Nakon prijava građana uhićen trojac, pronađeno oružje i drugi predmeti za krađe

U Mostaru uhićen trojac iz Zenice
MUP HNŽ

U posljednjim danima, MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zaprimio je prijave od građana iz ulice dr. A. Starčevića u Mostaru koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje nepoznatih osoba u toj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mostaru uhićen trojac iz Zenice

Provodeći istragu temeljem tih prijava, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ su u razdoblju između 15. i 16. rujna 2024. godine identificirali tri muške osobe koje su odgovarale opisu iz prijava građana: A. A. (1978.) iz Zenice, za kojeg je utvrđeno da je za njim raspisana dva centralna traganja, uključujući jedno za izdržavanje kazne zatvora, A. A. (1990.) također iz Zenice, te A. M. (1983.) iz Sarajeva.

U Mostaru uhićen trojac iz Zenice

Sve tri osobe su prethodno evidentirane kao počinitelji i povratnici u počinjenju različitih kaznenih djela, a također su imale kontakte s drugim osobama iz Mostara i Sarajeva koje se smatraju sigurnosno interesantnim.

Također, pronađeni su stan i vozilo koje su koristile ove osobe. Postupajući po usmenoj naredbi za pretres Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ su izvršili pretres stana i vozila koje su koristile navedene osobe te su pronašli i privremeno oduzeli sljedeće predmete: dvije automatske puške s pripadajućim okvirima i streljivom, jedan airsoft pištolj, više potkapa, kacigu, maske za lice, rukavice, razne alate za provale, ometač signala, alat za otključavanje vozila, kao i drugu opremu pogodnu za izvršenje kaznenih djela poput teških krađa i sl.

U Mostaru uhićen trojac iz Zenice

Tijekom kontrole i legitimiranja kod A. A. (1990.) pronađena je i privremeno oduzeta vozačka dozvola Republike Hrvatske za koju se sumnja da je krivotvorena.

U Mostaru uhićen trojac iz Zenice

O događaju je obaviješten postupajući tužitelj županijskog Tužiteljstva Mostar.

"Zahvaljujemo se građanima Mostara na suradnji i pozivamo sve građane Mostara i HNŽ da nastave s ovakvom suradnjom s policijom u cilju zaštite života i imovine", naveli su iz MUP-a HNŽ.