META TURISTI Džeparošice iz BiH uhićene u Budvi

džeparošice, krađa, džeparošice, Mostar, jelena raguž
Ilustracija/Shutterstock

Budvanska policija uhitila je četiri državljanke Bosne i Hercegovine koje su, kako se sumnja, džeparile po tamošnjem Starom gradu, a mete su im bile turističke ture sa gostima iz inozemstva, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima se stavlja na teret kazneno djelo 'Teška krađa na drzak način'. To je 'Vijestima' neslužbeno potvrđeno u policiji. Kako se saznaje, policija je postavila zasjedu u Starom gradu, kada je jedna od turističkih tura gostiju koji svakodnevno autobusima dolaze u Budvu, obilazila Stari grad.

Policajci su primijetili jednu od Bosanki koja je uspjela iz torbe turistice da uzme novčanik, kada je uhvaćena, a zatim su uhićene i ostale tri koje su bile u uličicama Staroga grada čekajući turiste i koristeći gužvu da bi džeparile.

Kako je navedeni portal rečeno, one su proteklih dana 'operirale' po Starom gradu, a policiji je prijavljeno više krađa. One su privedene tužitelju uz kaznenu prijavu, kao i inspektoru za strance. Ovo je jedna u nizu akcija budvanske policije koje su izvedene tijekom sezone, kada je uhićeno više osoba koje su krale po plažama i džeparile po gradu.