INCIDENT KOD LJUBUŠKOG Graničari zaustavili taksi s migrantima, a onda je stigao BMW i počelo je divljanje

Granična policija BiH
Ilustracija/Hercegovina.info

Dana 26.8.2024. godine u 23:50 sati u Policijsku upravu (PU) Ljubuški putem telefona obratio se voditelj smjene Granične policije (GP) BiH, i prijavio da su policijski službenici GP BiH u blizini MGP Crveni Grm zaustavili taksi vozilo marke Passat kojim je upravljao vozač s područja Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vozilu se osim vozača nalazilo još pet nepoznatih osoba (migranti) koji nisu imali osobne dokumente, te je prilikom postupanja do njih došlo vozilo marke BMW iz kojeg je izašlo više nepoznatih osoba koje su oštetile spomenuto taksi vozilo, nakon čega se udaljavaju u nepoznatom smjeru. 

Po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su policijski službenici uniformirane policije i Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški koji su o događaju izvijestili dežurnog tužitelja županijskog Tužiteljstva županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Široki Brijeg koji je naredio da se izvrše očevidne radnje zbog osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari'.

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški su utvrdili da svih pet osoba posjeduju putne isprave, te se poduzimaju mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti navedenog događaja. Zbog mogućeg eventualnog porasta ilegalnih migranata, PU Ljubuški će na području svoje nadležnosti pojačati policijski nadzor, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.