FUP uhitio dvije osobe zbog iznude

FUP u Sarajevu uhitio dvije osobe zbog iznude
FUP

Dana 10.10.2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, postupajući po nalogu Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije i Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, na području grada Sarajeva poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pri čemu su uhitili dvije osobe s inicijalima R.M. (1994.) i H.B. (2000.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te osobe se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela „Iznuda“ iz članka 295. KZFBiH, „Ugrožavanje sigurnosti“ iz članka 183. KZFBiH, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. KZFBiH i „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materijala“ iz članka 371. KZFBiH., priopćeno je iz FUP-a.

Tijekom realizacije Naredbe za pretres pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „Cannabis“, oružje i novac u različitim valutama. Osumnjičene osobe su višestruki povratnici u izvršenju kaznenih djela.

Navedene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predane nadležnom Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.