DOZNAJEMO Presuđeni Mostarac prijetio je novinaru Senadu Hadžifejzoviću

Mostarac prijetio Senadu Hadžifejzoviću
Senad Hadžifejzović

Kako je danas priopćeno iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Općinski sud u Mostaru donio je pravomoćnu presudu Mostarcu Himzi Šemiću, (1968.) prema kojoj je osuđen na mjesec dana zatvora uvjetno zbog kaznenog djela "Ugrožavanje sigurnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šemić je naime dana 10.09.2023. godine, oko 17:40 sati, ispred objekta u vlasništvu oštećenog novinara S. H. iz Sarajeva, u naselju Blagaj, s mjesta suvozača u privatnom motornom vozilu Golf VI, prolazeći pored oštećenog, kroz otvoreni prozor oštećenom uputio ozbiljne prijetnje da će ugroziti njegov život ili tijelo, što je oštećenog uznemirilo i izazvalo strah za njegov život. 

Kako doznaje Hercegovina.info Šemić je prijetio jednom od najpoznatijih novinara u BiH Senadu Hadžifejzoviću koji inače ima kuću u Blagaju.

Općinski sud u Mostaru Šemiću je izrekao uvjetnu osudu  kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od jedan mjesec, a koja kazna se neće izvršiti ukoliko za vrijeme od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.