DETALJI TRAGEDIJE U MOSTARU U nesreći poginula 31-godišnja majka troje djece

Sudar Golf i Opel kod Ine
Hercegovina.info

U prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na priključku Ulice maršala Tita na magistralnu cestu M-17 u naselju Zalik, kod benzinske crpke 'Ina' od posljedica ozljeda zadobivenih u toj nesreći preminula je jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o E. H. (1992.) koja je bila za upravljačem osobnog automobila Golf i kretala se magistralom iz smjera sjevera prema jugu. Automobil Opel je izlazio iz grada i uključivao se na magistralnu cestu, te je u trenutku nailaska Golfa istome oduzeo prvenstvo prolaza. Za upravljačem ovog automobila bio je A. M. (1983.).

Golf je udario u vozačevu stranu Opela. Na mjesto događaja izašli su službenici hitne pomoći, pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar koji su pomogli u izvlačenju unesrećenih, te službenici Policijske uprave Mostar koji su osigravali mjesto nesreće. Na oba automobila je nastala velika materijalna šteta i po naredbi dežurnog tužitelja, automobili su izuzeti u krug Policijske uprave Mostar gdje će biti obavljena neophodna vještačenja.

Sudar Golf i Opel kod Ine

Četiri osobe su u ovom sudaru ozlijeđene, od kojih je dvoje djece. E.H. je nedugo nakon nesreće preminula u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić' gdje su liječnici pokušavali reanimaciju, a njena djeca koja su bila s njom u automobilu su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja. Inače, iza E.H. je ostalo troje djece.

Kako je potvrđeno za hercegovina.info iz Kantonalne bolnice 'Dr. Safet Mujić', A.M. je zadobio teške tjelesne ozljede. I on, ali i djeca su otpuštena na kućno liječenje i stabilnoga su zdravstvenog stanja.

Treba navesti kako je ovo jedno od kritičnih mjesta na području Mostara gdje se gotovo svakodnevno događaju sudari s manjom ili većom materijalnom štetom, te s lakše ili teže ozlijeđenim osobama, kao i sudari sa smrtnim ishodom.

Sudar Golf i Opel kod Ine

Još 2019. godine izrađen je glavni projekt rekonstrukcije navedenog raskrižja, a postoji i projektna dokumentacija. Prema projektu, rješenje izlaska iz grada na M-17 riješeno je (u papirima) izgradnjom tunela za kolnički trak koji izlazi iz grada na M-17 i kružni tok, međutim zapelo je oko eksproprijacije, odnosno neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Novim idejnim rješenjem od sredine 2022. godine prevaziđeni su imovinsko-pravni problemi, te bi se trebalo pristupiti izradi, odnosno rekonstrukciji postojećeg raskrižja. Međutim, kako saznajemo u ovoj godini Grad Mostar nema planiranih financijskih sredstava za rješavanje ovog problema. Vjerojatno će se čekati izborna godina, kako bi se u kampanjama, na osnovu izgradnje, mogao 'uzeti' poneki politički bod. Do tada, vjerojatno ćemo brojati još žrtava prometnih nesreća na spornom raskrižju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.