DETALJI NAPADA U BOSANSKOJ KRUPI Preminuli policajac zadobio tri uboda, kolega mu pokušao pomoći i zadobio više uboda

Bosanska Krupa teroristički napad

Sinoć je maloljetnik u policijskoj postaji u Bosanskoj Krupi nožem usmrtio jednog, a drugog policajca teško ranio. N1 saznaje užasavajuće detalje ovog ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, maloljetni E. S. (14) ušetao je u policijski postaju oko 20:40 sati. U tom trenutku dvojica policijskih službenika radila su na zabilješkama.

Ognjen Maran primijetio je maloljetnika i upitao ga kuda je krenuo i nakon što je otvorio vrata od svoje službene prostorije i zadobio najmanje tri uboda nožem.

Od tri uboda, kako saznaje N1, fatalan je bio onaj koji je prošao između rebara i Marana ubo direktno u srce.

S druge strane, u tom trenutku, policajac Avdo Hasanović pokušao je onesposobiti maloljetnika koji je mahnito mahao nožem. Hasanoviću je zadao višestruke ozljede u prijedjelu abdomena, ozljede stomaka i ozljede glave. Hasanović je nakon operacije u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” stabilan.

Podsjećamo, maloljetnik je odmah sinoć uhićen i pod nadzorom je policijskih organa. Međutim, kako su danas naveli iz Tužiteljstva USK, budući da je riječ o mlađem maloljetniku on neće moći kazneno odgovarati te u takvim slučajevima Kazneni zakon predviđa odgojne mjere.

Važno je istaknuti i to da je ovo kazneno djelo okarakterizirano kao terorizam.