DESET MJESECI Mostarcu zatvor zbog krađe Bruce Leeja

Bruce Lee Mostar

Po optužnici županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Općinski sud u Mostaru je, nakon zaključene nagodbe o priznanju krivnje, donio presudu kojom je krivim proglasio D.P. (1978.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo "teška krađa" iz čl. 287. st.1. toč. a) i b) KZ Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je potvrđeno iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info, Općinski sud u Mostaru optuženom je izrekao kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

Podsjetimo, Tužiteljstvo HNŽ još u travnju ove godine podiglo je optužnicu protiv D. P. (1978.) kojem se stavljalo na teret da je u vremenskom razdoblju od 29. 2. 2024. godine do 7. 3. 2024. godine,  s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, otuđivao novac i razne artikle i to u tri pojedinačna slučaja i tako počinio produljeno kazneno djelo „teška krađa“ iz čl. 287. st.1. toč. a) i b) KZ FBiH, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovine 'Optika Boni', otuđio novac u iznosu od 600 KM, te 20 komada sunčanih naočala i dva komada dioptrijskih naočala raznih vrsta i modela; Željezarije 'Martom', otuđio gotov novac u iznosu od 600 KM, te određenu količinu raznih artikala i alata, kao i na štetu Gradskog parka 'Zrinjevac', kojom prilikom je uporabom podesnog alata i tjelesne snage odvojio statuu Bruce Leeja od betonskog postolja za koje je bila pričvršćena metalnim 'ankerima', pa ju je uz pomoć kolica odvezao do 'Staklene banke', a potom vozilom u mjesto Kosor, gdje ju je isjekao na dijelove, na koji način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Također, Tužiteljstvo je predložilo Sudu oduzimanje imovinske koristi od optuženika u iznosu od 1.200 KM, oduzimanje predmeta koji su pronađeni i popisani na potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta, te da se navedeni predmeti vrate vlasnicima, sukladno Zakonu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.