ČAPLJINAC I MOSTARAC Dvije osobe uhićene s drogom u Mostaru

Zapljena droga mobitel Mostar
MUP HNŽ

Tijekom jučerašnjeg dana, pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije (SKP) MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) su sproveli operativnu akciju na području Mostara kojom prilikom su izvršili lišenje osobe R.M. (1969.) iz Čapljine za koju su ranije prikupljena saznanja da se bavi prodajom opojne droge na podučju Čapljine. 

Ovom prilkom R.M. je dobrovoljno predao određenu količinu opojne droge koja izgledom asocira na opojnu drogu heroin koji se nalazio u PVC vrećici.

Tijekom današnjeg dana, pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP-a HNŽ su sproveli novu operativnu akciju na području Mostara kojom prilikom su izvršili lišenje osobe N.Š. (1986.) iz Mostara za koju su ranije prikupljena saznanja da se bavi prodajom opojne droge na podučju Mostara.

Zapljena droga mobiteli Mostar

Ovom prilkom N.Š. je službenicima SKP dobrovoljno predao određenu količinu opojne droge koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, a radi se o 14 pakiranja, te devet manjih PVC vrećica u kojima se nalazila suha zeljasta tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja se nalazila u većoj PVC vrećici.

Na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres stana koji koristi navedena osoba i ovom prilikom je pronađena određena količina raznih vrsta opojnih droga.

Pronađeno je: jedna veća PVC vreća sa oko 276 gr. bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed, 94 paketića od PVC folije sa praškastom tvari koja asocira na opojnu drogu speed, koja je bila pripremljena za prodaju, 43 paketića sa suhom zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana, također spremljena za prodaju, te dvije vage za precizno vaganje opojne dorge i dva mobilna telefona.

Navedena osoba je lišena slobode i nad istom će biti sprovedena kriminalistička obrada, a sa oba događaja je upoznat nadležni tužitelj županijskog Tužiteljstva Mostar, pripćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.