ČAPLJINA, LJUBUŠKI I SANSKI MOST Sedam osoba uhićeno zbog međunarodne trgovine ljudima, prostitucije i pranja novca

FUP akcija Geko uhićenje u Ljubuškom
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višegodišnje istrage u suradnji s Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine realizirali su operativnu akciju „Geko“ u kojoj je uhićeno više članova kriminalne grupe zbog kaznenih djela međunarodne trgovine ljudima, međunarodne prostitucije i pranja novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom protekle noći i dana, izvršen je pretres više osoba i lokacija na području Sanskog Mosta, Ljubuškog i Čapljine, pri čemu su lišeni slobode A.Ć., A.L.Ć., A.D., J.D., D.Ž.K., I.J. i E.T., kod kojih su prilikom pretresa pronađeni i oduzeti vatreno oružje, novac, skupi automobili, motocikli, skupi satovi, određena dokumentacija te drugi predmeti koji će poslužiti u istrazi, priopćeno je iz FUP-a.

FUP akcija Geko uhićenje u Ljubuškom

Nakon završetka kriminalističke obrade, osobe će biti predane Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prilikom dokumentiranja navedenih kaznenih djela, međunarodne kriminalne grupe, na čijem se čelu sumnja da je bio A.Ć., policijski službenici Federalne uprave policije ostvarili su međunarodnu policijsku suradnju s istražnim organima Savezne Republike Njemačke, Švicarske i Republike Hrvatske, uz pomoć kojih su prikupljeni dokazi protiv navedenih osoba. Na temelju tih dokaza sumnja se da je navedena grupa organizirala međunarodnu ilegalnu prostituciju, u kojoj su organizirali veći broj djevojaka koje su pružale seksualne usluge, kako na prostoru Bosne i Hercegovine, tako i na prostoru Zapadne Europe, od kojih su neke bile i maloljetne.

Navedene osobe su novac stečen kriminalnim radnjama prebacivale u Bosnu i Hercegovinu kroz kupovinu skupih automobila i nekretnina, te su na taj način pokušavale ubaciti ga u legalne tokove. Realizacija akcije provedena je uz podršku i suradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te županijskim ministarstvima unutarnjih poslova Unsko-sanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Braća Ćulum

MUP ŽZH Kako je Ćulum pao kod Ljubuškog

Velika akcija FUP-a kodnog naziva "Geko" se provodi danas na području Sanskog Mosta, a jučer su provedena uhićenja na području Ljubuškog i HNŽ. Ukupno je uhićeno šest osoba, a među…