BRANA GRABOVICA Pronađeno tijelo posljednje žrtve poplava u Jablanici

Donja Jablanica
Ilustracija/Hercegovina.info

Pronađeno je posljednje tijelo žrtve razornih poplava za kojom se tragalo u Donjoj Jablanici, potvrdio je za N1 Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rečeno, tijelo je pronađeno u Grabovičkom jezeru prilikom čišćenja i riječ je o ženi kojoj će sutra također biti klanjana dženaza u gradskom haremu Jasen u Jablanici zajedno s ostalih 18 žrtava.

“Tijelo je pronađeno kod Grabovičke brane. Djelatnici i zaposlenici Elektroprivrede koji su čistili smeće su pronašli tijelo i o tome obavijestili nas i policijske službenike. Odmah smo izašli na teren, utvrdili da se radi o ljudskom tijelu i identificirali smo ga i dalje su policijski službenici obavili svoj posao. Ovo je sve jako teško, ali opet nam je i drago što je pronađena i posljednja žrtva kojoj će se sutra klanjati kolektivna dženaza”, poručio je Spahović.

Dženaza će se klanjati sutra u 14:00 sati, a nakon toga će biti obavljen ukop na mezarjima Donja Jablanica, Djevor i Zlate.

Pronalaskom posljednje žrtve u Jablanici broj stradalih u razornim poplavama na ovom području iznosi 19, a u Konjicu četiri.

U Konjicu se još traga za jednom nestalom osobom.

Kada govorimo o stradalima u poplavama taj broj iznosi 26 (Jablanica 19, Konjic četiri i Fojnica tri osobe). Poplave su zahvatile i Kreševo i Kiseljak, ali na svu sreću u tim mjestima nije bilo stradalih.