AKCIJA POLICIJE U POSUŠJU Spriječeno krijumčarenje pet državljana Turske

krijumčarenje,ilegalni migranti ,granični prijelaz
Ilustracija/Granična policija BiH

Na području Posušja spriječeno je krijumčarenje državljana Turske, dok je na graničnim prijelazima otkriveno osam osoba prema potragama sudova i policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gorica, 21. kolovoza 2024. godine, spriječili su krijumčarenje petorice državljana Republike Turske. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Opel, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao H. S. (1995.), državljanin BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijem je nalogu bh. državljanin ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv istoga Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Privremeno su oduzeti i materijalni dokazi koji se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelom. Krijumčareni državljani Republike Turske su ispitani u svojstvu svjedoka, a o događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. 

Na graničnim prijelazima otkriveno osam osoba

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 20. kolovoza 2024., lišili su slobode F. S. (1979.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela teška krađa. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 20. kolovoza 2024., lišili su slobode M. D. (1961.), državljanku BiH. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njom zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predana službenicima MUP-a Republike Srpske.

Prethodno, 18. kolovoza 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. Đ. (1986.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog kaznenog djela razbojništvo. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran, također, na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 20. kolovoza 2024., predali su M. Š. (1991.) službenicima Policije Brčko distrikta BiH, nakon što je utvrđeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela prevara. Državljanin Republike Slovenije je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brčko. 

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode S. D. (1999.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Derventi potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela teška krađa. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 20. kolovoza 2024., lišili su slobode M. O. (1968.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da Općinski sud u Orašju potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela krađa. Predan je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 19. kolovoza 2024., na letu iz Beča, lišili su slobode D. P. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog kaznenog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 16. kolovoza 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod lišili slobode A. H. (1992.). Utvrđeno je da Općinski sud u Zenici potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti. Predan je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.