AKCIJA 'INCITAT' Policija pretresa apartmane na Bjelašnici

policija Sarajevo
N1

Policijski službenici SIPA-e od jutros provode akciju "Incitat" u sklopu koje se vrše pretresi na najmanje 12 lokacija u Županiji Sarajevo. Kako saznaje N1, SIPA je trenutno i na Bjelašnici gdje se pretresaju apartmani koji su predmet istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, riječ je o aparthotelu Aroma u kojima su pretresi zbog toga što je suština ovih pretresa zloupotreba državnog zemljišta na području Babinog dijela na Bjelašnici, a koja je pod privremenom zabranom raspolaganja.

Točnije, osumnjičeni u ovoj akciji se terete da su prodavali, odnosno, kupovali državnu imovinu na ovom području.

Osim na Bjelašnici, SIPA pretresa i Općinu Trnovo jer je osumnjičen načelnik Ibro Berilo, zatim su i u poduzeću “LOK-PIL” čiji je direktor Adis Mulaosmanović također predmet istrage.

Pored njih osumnjičena je i Nađa Milišić, službenica Općine Trnovo i bliska suradnica načelnika Ibre Berila, a kod koje su u garaži pronađeni urbanistički planovi.

Prema saznanjima N1, osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma.

SIPA je i na KCUS-u budući da je tu prije nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja hospitaliziran Ibro Berilo.

Iz Tužiteljstva ŽS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sustavne korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pretresi se vrše po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.