BIT ĆE UDALJEN IZ BiH Pronađena osoba koja predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti

Služba za poslove sa strancima BiH
Ilustracija/Faktor

Državljaninu Srbije izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na razdoblje od 5 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provodeći pojačane i kontinuirane operativne mjere i radnje u vezi kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, pripadnici Službe za poslove sa strancima su dana 10. 9. 2024. godine, pronašli na području Sarajeva državljanina Srbije A. Č. (1970.), koji je u prethodnom razdoblju proglašen prijetnjom po nacionalnu sigurnost BiH i izrečena mu je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na razdoblje od 5 godina, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Bit će udaljen iz BiH

Ova osoba nezakonito je boravila u BiH i dovodi se u vezu s 'organiziranim kriminalom', te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja i ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u Imigracijski centar i u najskorije vrijeme će biti udaljen iz BiH.  

Služba za poslove sa strancima će i u narednom razdoblju nastaviti provoditi pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja nezakonitih migracija i pronalaska stranih državljana koji nezakonito borave u BiH, te na taj način davati puni doprinos zaštiti sigurnosti BiH, navodi se u priopćenju.