ŽZH Povećane plaće proračunskim korisnicima

vlada zzh

Proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke plaće će biti uvećane za sedam posto, usuglašeno je na sjednici Vlade ŽZH u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vlada Županije Zapadnohercegovačke na sjednici je na prijedlog Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke usvojila Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika (policijski službenici) korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće županijskog pravobranitelja i zamjenika županijskog pravobranitelja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako je na upit Fene objasnila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Blagice Leko, proračunskim korisnicima će biti isplaćene uvećane plaće već za kolovoz.

Dodala je kako se na usvajanje Odluke krenulo nakon postignutog dogovora o Kolektivnom ugovoru sa Sindikatom djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetimo, zahvaljujući potpisanom Kolektivnom ugovoru između Vlade ŽZH i Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama ŽZH djelatnicima osnovnih škola u ovoj županiji uvećane plaće isplaćuju se od 1. lipnja ove godine.