ZRAČNA LUKA MOSTAR Uvode se nove linije, Mostar postaje baza kompanije Skyalps

Zračna luka Mostar Skyapls
Vlada HNŽ

Talijanska zrakoplovna tvrtka SkyAlps danas je potpisala ugovor sa Zračnom lukom Mostar o uspostavi baze, kao i uspostavi osam novih letova iz Mostara. Planirano je da ova aviokompanija leti iz Mostara prema sljedećim destinacijama: Rim, München, Catania, Palermo, Napulj, Bari, Bergamo, Stuttgart ili Beč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je kako je ovo fantastičan događaj jer je prvi put u povijesti Zračna luka potpisala ugovor o baziranju s aviokompanijom.

„Svjedočili ste protekle tri i pol godine enormnom radu, rastu i dobrim rezultatima Zračne luke Mostar pod ovom upravom i administracijom. Od 0 putnika sada govorimo o 40.000 putnika, o šest redovitih linija, povezanosti Grada Mostara s ostatkom Europe i svijeta“, rekao je Kordić.

Naglasio je kako su svi zaslužni za ovaj uspjeh, od federalnog ministarstva, preko premijerke HNK do uprave Zračne luke Mostar.

Vlada FBiH izdvojila je 345.000 KM za realizaciju ovog ugovora.

„Sretni smo, ovo je svečan dan za Grad Mostar i imat će pozitivne implikacije na cijelu FBiH“, izjavila je federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, poručivši kako će i dalje biti partner ovoj zračnoj luci.

Zračna luka Mostar Skyapls

Premijerka Marija Buhač izjavila je kako misli da u ovom trenutku nisu ni svjesni što ovaj ugovor znači za Hercegovačko-neretvansku županiju, gospodarstvo i razvoj ove regije.

„Sve što je zračna luka postigla u prošloj godini bili su koraci naprijed, ali ovo je skok unaprijed“, poručila je.

Vlada HNŽ izdvojila je dva milijuna KM za Zračnu luku Mostar.

Marko Đuzel, direktor Zračne luke Mostar, izjavio je kako planiraju iduće godine imati 65.000 putnika.

„Pregovaramo s još jednom aviokompanijom i tada bismo iduće godine imali rekordnu godinu“, rekao je direktor Zračne luke Mostar.

U planu je i proširenje terminalne zgrade, proširenje voznih staza i uređenje rasvjete.

Predstavnik zrakoplovne tvrtke SkyAlps zahvalio se svima i naglasio kako je cilj povezati Mostar sa svijetom i svijet s Mostarom.