ZORAN GALIĆ JOŠ U BIJEGU Miloviću i Bagi iz istog predmeta Sud BiH odredio mjesec dana pritvora

MUP RS uhićenje

Sud Bosne i Hercegovine je 11.7.2024. u predmetu Blagoje Milović i dr. (S1 2 K 048544 24 Krn) prihvatio prijedlog Tužiteljstva BiH i donio rješenje kojim je prema osumnjičenicima Blagoju Miloviću i Ivici Bagi određena mjera pritvora koja po ovom rješenju može trajati najdulje mjesec dana, odnosno od 8.7.2024. do 8.8.2024. godine ili do nove odluke Suda, i to zbog postojanja utemeljene sumnje kao općeg uvjeta i zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točke a) i b) ZKPBiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene osobe su osumnjičene za počinjenje kaznenog djela organizirani kriminal iz članka 250. stavak 1. KZBiH u svezi s kaznenim djelima  nedopušten promet trošarinskih proizvoda iz članka 210.a stavak 1. KZBiH,  krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. KZBiH,  davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 1. KZBiH, zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 1. KZBiH i povreda tajnosti postupka iz članka 237. stavak 1. KZBiH.

Podsjetimo, u akciji u kojoj su privedeni Milović i Bago trebao je biti uhićen i pomoćnik direktora SIPE, Zoran Galić, no on je nakon dojave ilegalno prešao granicu i pobjegao u Hrvatsku.

Zorana Galića, koji je u Hrvatskoj i nedostupan je policijskim organima BiH sumnjiči se za suradnju s Ivicom Bagom kojem je putem svoga položaja direktora Granične policije BiH omogućavao neometan šverc cigaretama. Za te usluge, Bago je navodno nagradio Galića automobilom Passat o čemu svjedoče poruke iz aplikacije SKY.