FOTO/VIDEO  Život ih nije mazio, no Stole i Marija su uz djecu i unučad dočekali 50 godina braka

Stole i Marija Dujmović 50 godina braka
Framost

Stole i Marija Dujmović iz Cima obilježili su 50 godina braka. Kako su naveli na stranicama Framosta to je događaj koji ne doživljavaju svi, a i ne doživljava se često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča bračnog para započela je prije 50 godina na isti datum, odnosno 10. kolovoza kada su se vjenčali u Franjevačkoj crkvi u Mostaru.

Stole i Marija Dujmović 50 godina braka

Voditelj obreda je iznio nekoliko zanimljivih crtica iz života bračnog para pa je tako istaknuo da je Stole imao tek dva dana kad mu je otac umro i snijeg je bio do pasa, pa je svećenik zbog vremenskih neprilika isti dan vodio sprovod Stolinom ocu, a njega krstio. 

Marija je rodom iz susjednih Ilića, a kao odlična učenica mostarske gimnazije i fakulteta prava, odjednom je napustila studij zbog muškarca s kojim će provesti ostatak života. Kad ju je majka pitala zašto prekida studij i zašto se udaje, mora li se odmah udavati, Marija je odgovorila 'da je Stoli došao vakat da se ženi'. 

Stole i Marija Dujmović 50 godina braka

Stole i Marija imaju dvoje djece Marijanu i Vedrana, dobili su zeta Zorana i nevjestu Ivanu, a živi i zdrav dočekali su četvero unučadi: Denisa, Davida, Karlu i Patrika.

Stole i Marija Dujmović 50 godina braka

Svoj radni vijek Stole je proveo kao tehnički djelatnik Tehnozavoda, Aluminija i Interinvesta, dok je Marija bila zaposlenica Elektro prometa, no ono po čemu je prepoznatljivija u Cimu i šire su njezine pite koje odmah na spomen mame nepce mnogima.

Stole i Marija Dujmović 50 godina braka

Unatoč narušenom fizičkom zdravlju u Stole i činjenici da su Mariji umrla sva tri brata, bračni par ne odustaje od životne borbe i posvećenog života na koji su se zavjetovali, sad već davne, 1974. godine.