ZBOG UTJECAJA NA SVJEDOKE Ibri Berilu i suradnicima predložen jednomjesečni pritvor

Ibro Berilo

Postupajući tužitelj Tužiteljstva Županije Sarajevo predložio je Županijskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić, Adisu Mulaosmanoviću i Edini Džigal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su naveli iz Tužiteljstva ŽS, pritvor im je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u odnosu na Berila i Milišić i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, javlja Srpskainfo.com.

Peti osumnjičeni, Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma, još nije dostupan organima gonjenja jer se nalazi na putu izvan BiH.

Pet osoba se sumnjiči da su počinili kaznena djela “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela”, “Zloupotreba položaja ili ovlasti” i “Pranje novca” propisana Kaznenim zakonom Federacije BiH.

Radi se o predmetu sustavne korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Berilo se sumnjiči da je s općinskim suradnicima mijenjao regulacijske planove u korist investitora kako bi gradili objekte na Bjelašnici, na državnom zemljištu koje je pod privremenom zabranom raspolaganja, a zauzvrat primao poklone zloupotrebljavajući položaj.