VIDEO  Zastava HVO u prvom planu navijačkog mimohoda kroz Knin

HVO zastava u navijačkom mimohodu

Hrvatski navijači tradicionalno organiziraju mimohod kroz grad Knin tijekom proslave Oluje, vojne akcije kojom je oslobođen grad, ali i veliki dio okupirane Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci koja se pojavila na mrežama istaknuto je da se radi o Torcidi i Tornadu, odnosno navijačima Hajduka i Zadra koji gaje bratske odnose, a u Kninu su još jednom odlučili pokazati zajedništvo.

Ono što je zanimljivo kod navijača Hajduka u ovom mimohodu, kao i kod svake domoljubne prilike na kojoj nazoče, u prvim redovima uvijek imaju istaknutu zastavu Hrvatskog vijeća obrane (HVO) te među rijetkima u hrvatskom društvu iskažu zahvalnost Hrvatima iz Bosne i Hercegovine na obrani i stvaranju Republike Hrvatske.

Sadržaj se učitava...

Kako se može vidjeti na snimci, stotine navijača iz Dalmacije pjevalo je jednoglasno ratni hit Marka Perkovića Thomspona, ali i pjesmu Marka Brajše 'Hrvatska mati me rodila'.

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) velika je vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina i bez ikakva međunarodnoga priznanja.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije; međutim, ta i nekoliko sljedećih pobjeda Hrvatske vojske stvorit će uvjete u kojima je od siječnja 1996. godine započeo proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.