ZAKLJUČAVAMO CIJENE Danas počinje novi krug zaključavanja cijena u FBiH, pogledajte koji su proizvodi na listi

Poskupljenje cijena / trgovina
Hercegovina.info

Treći krug projekta "Zaključavamo cijene" određenih artikala u Federaciji BiH počeo je danas i trajat će sljedeća tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o zajedničkom projektu Federalnog ministarstva trgovine, Udruge poslodavaca, potrošača i sindikata.

Nakon uspješno provedene akcije u trajanju od šest mjeseci u okviru koje je potrošačima omogućena ušteda na košarici proizvoda od 17,5 posto odnosno 50 KM, te povećanog prometa domaćih proizvoda, poslodavci su u suradnji sa sindikatom i Udrugama potrošača, bez izravnog sudjelovanja Federalnog ministarstva trgovine, odlučili nastaviti ovu akciju.

Popis u trećem krugu akcije obuhvaća 50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo (oko 1.100 trgovina).

Zaključavamo cijene

"Projekt 'Zaključavamo cijene' baziran je na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine uz participiranje Udruge poslodavaca, Sindikata trgovine, udruga potrošača i domaćih proizvođača, te kao takav predstavlja jedan sasvim novi model partnerskog odnosa svih relevantnih aktera u oblasti trgovine", podsjetila je Merima Maslo, savjetnica ministra trgovine.

Federalno ministarstvo trgovine i svi sudionici u Projektu su, u cilju stabiliziranja cijena i ublažavanja rasta inflacije, kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovirali društveno odgovorno poslovanje trgovaca.

U projektu su sudjelovala 32 gospodarska društva sa oko 1.500 trgovinskih objekata, koji su u skladu sa popisom osigurali najmanje jedan proizvod po zaključanoj cijeni na dogovoreno razdoblje.