ZA KORIŠTENJE NA JAHORINI Agencija za zračnu plovidbu BiH nabavila motorne sanjke za 33.990 KM

Davorin Primorac BHANSA

Državna institucija koja brine o letovima i zračnom prostoru BiH, Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), na čijem čelu je Davorin Primorac, objavila je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku motornih sanjki, piše Fokus. Kao najpovoljnijeg ponuđača izabrali su firmu Beka Commerce d.o.o. Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihaćena je ponuđena cijena od 33.990 KM bez PDV-a. Kako je istaknuto u javnoj nabavci, mjesto isporuke je Jahorina. Inače, procijenjena vrijednost ugovora (bez PDV-a) Agencije iznosila je 34.000 KM.

Nabavka iz lipnja 2023.

Prema podacima s Portala javnih nabavki, ova nabavka pokrenuta je još 26. lipnja 2023. godine te je dva puta poništavana uz obrazloženje da nijedna ponuda nije bila prihvatljiva. Prvi put je poništena u rujnu prošle godine, da bi opet bila raspisana u prosincu te iste godine. Potom je ponovo raspisana krajem tog mjeseca, a onda opet poništena krajem veljače ove godine. U konačnici je raspisana 11. lipnja, te je nedavno ovaj natječaj i realiziran.

Davorin Primorac BHANSA

Portal Hercegovina.info pratio je ovu nabavku od samog raspisivanja, te je izvijestio o svim prethodnim poništavanjim. Na naš upit o razlozima nabavke ovih sanjki iz BHANSA-e su nam odgovorili:

"BHANSA nabavlja motorne sanjke kao zamjenu za postojeće koje su nabavljene 2012. godine a zbog dotrajalosti i učestalih kvarova postale su neisplative za održavanje te kako bi se u zimskim mjesecima, kada je onemogućen pristup vozilima, omogućilo, u bilo kojem trenutku, servisiranje i održavanje ključnog radara na Jahorini neophodnog za pružanje usluga kontrole zračnog prometa i obavljanje djelatnosti Agencije. Na radaru na Jahorini je stacionirana i stalna posada koja vrši fizičku zaštitu objekta te koju je potrebno rotirati svaka 3 dana", kazali su za hercegovina.info iz Ureda za odnose s javnošću tog javnog poduzeća.

Inače, Primorac, koji je zet predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića već osam godina je na čelu BHANSA-e.

Izmjena zakona radi mandata

Zastupnički dom Parlamenta BiH odbio je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA).

Predložene izmjene između ostalog predviđale su neograničen broj mandata rukovodstvu agencije na čijem je čelu zet lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića. Iako je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH 28. veljače ove godine oborio izmjene Zakona o BHANSA-i, kojima se, između ostalog, ukida ograničenje mandata članovima Uprave, pa tako i direktoru Primorcu, ovo zakonsko rješenje prema političkim dogovorima stranaka na vlasti ponovo će biti u proceduri.