ZA JEDAN DAN 15 INTERVENCIJA Mostarski vatrogasci uspjeli ugasiti sve požare, pogledajte s čim su se sve borili

Požar
Hercegovina.info

Građane Mostara jutros je dočekala lijepa vijest, jer su svi požari u Mostaru i njegovoj okolini ugašeni zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji vatrogasaca. Nakon scena od sinoć i više požara s kojima su se vatrogasci morali boriti, najviše se istaknulo brdo Fortica, a građani su duboko u noć mogli gledati dijelove ovog brda u plamenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorjeli su još Željuša,Vrapčići, Kosor, Pijesci, Rudnik i Jasenica.

Samo u Mostaru za jedan dan je bilo 15 intervencija, a sami vatrogasci su jučerašnji dan opisali s jednom riječju - katastrofa.

Ipak, jutros smo dobili lijepu informaciju, a to je da su baš svi navedeni požari ugašeni.

„Nema nikakvih intervencija jutros, trenutno je sve pogašeno i nitko nije na terenu. Požar na Fortici je lokaliziran jutros oko 6 sati. Nadamo se da će i ostati tako“, kazali su za Hercegovina.info iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Društvene mreže su preplavile fotografije požara koje su postavljali zabrinuti građani, a svi su iskazivali divljenje vatrogascima.

Bura je jučer borcima protiv vatre dodatno otežavala stvari, jer je snažan vjetar širio plamen i otežavao gašenje. Unatoč tome, vatrogasci su uspjeli staviti situaciju pod kontrolu i spriječiti širenje požara na naseljena područja.

Građani Mostara su jutros napokon mogli odahnuti, zahvalni na herojskom naporu vatrogasaca koji su uspjeli obuzdati vatrenu stihiju, a osim materijalne štete, srećom, nije bilo ozlijeđenih, što dodatno olakšava situaciju.

Apelira se na građane da budu oprezni i odgovorni, posebno u ovim suhim i vjetrovitim uvjetima, kako bi se spriječili novi požari.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.