VRUĆI DANI U HERCEGOVINI Meteorolozi najavljuju visoke temperature, ali i buru

vremenska prognoza, sunčano, BIH, vrijeme u BIH, stupnjevi, temperatura, prognoza, Makarska

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u 08:00 sati u Bosni i Hercegovini su izmjerene sljedeće temperature: Mostar i Neum 28°C, a Ivan Sedlo 17°C. Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog visokih temperatura zraka koje će se danas kretati između 32 i 36°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenska prognoza za danas predviđa pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku diljem zemlje. U poslijepodnevnim satima očekuju se lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i zapadnim dijelovima Bosne. Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini očekuje se slaba do umjerena bura, dok će u ostatku zemlje puhati slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnje temperature zraka kreću se od 17 do 23°C, na jugu do 28°C, dok će dnevne temperature dosezati od 28 do 34°C, a na jugu čak do 38°C.

U narednim danima, vremenske prilike će se blago promijeniti.

Za utorak, 27. kolovoza, najavljeno je pretežno oblačno vrijeme u Krajini, dok će ostatak zemlje imati sunčano razdoblje uz malu do umjerenu naoblaku. Kiša, pljuskovi i grmljavina mogući su na krajnjem sjeverozapadu u ranim jutarnjim satima, a potom poslijepodne i u večernjim satima širom zemlje. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperature će se kretati od 17 do 23°C u jutarnjim satima, na jugu do 28°C, a dnevne temperature dosezat će od 26 do 32°C, na jugu do 36°C.

U srijedu, 28. kolovoza, očekuje se sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku. Magla je moguća u jutarnjim satima u kotlinama Bosne, dok će poslijepodne donijeti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature će varirati između 16 i 22°C, na jugu do 28°C, a dnevne će se kretati od 28 do 33°C, na jugu do 37°C.

Četvrtak, 29. kolovoza, donosi sunčano vrijeme s malo do umjereno oblačnim razdobljima. Očekuje se slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature predviđaju se između 18 i 24°C, na jugu do 27°C, dok će dnevne temperature rasti od 28 do 34°C, a na jugu i sjeveroistoku i do 37°C.

Građanima se preporučuje oprez zbog visokih temperatura, osobito u južnim dijelovima zemlje, te pridržavanje preporuka nadležnih službi kako bi se izbjegle neželjene posljedice zbog vrućina.