VREMENSKA PROGNOZA ZA BiH Očekuju se promjenjivi uvjeti s lokalnim padalinama

Jesen

Jutros je u Bosni i Hercegovini prevladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima zabilježenim u 8 sati, temperature su bile sljedeće: Bjelašnica 6°C, Sokolac 8°C, Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 12°C, Jajce, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 13°C, Livno, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 14°C, Banja Luka, Doboj i Zvornik 15°C, Bihać, Gradačac i Trebinje 16°C, Mostar 17°C, Neum 21°C.

Današnja vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu

Danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mogućim kišama ili lokalnim pljuskovima, pogotovo u prvom dijelu dana. Vjetar će puhati slab do umjeren, većinom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 18 i 24°C.

U Sarajevu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz povremene lokalne pljuskove. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 19°C.

Prognoza za naredne dane u Bosni i Hercegovini

U četvrtak 26. 9. 2024. prevladavat će pretežno sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U Bosni je u jutarnjim satima moguća magla u kotlinama i uz riječne tokove. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18°C, a dnevne između 22 i 28°C.

U petak 27. 9. 2024. očekuje se sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18°C, na jugu do 20°C, a najviša dnevna temperatura između 25 i 31°C.

U subotu 28. 9. 2024. pretežno oblačno vrijeme s povremenom slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature između 14 i 20°C, na jugu do 22°C, a dnevne od 20 do 26°C.

Dugoročna vremenska prognoza

Do 28. rujna, minimalne temperature u Bosni očekuju se između 9 i 13°C, dok će u Hercegovini biti između 10 i 15°C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 22 i 27°C.

Od 29. rujna do 1. listopada očekuju se nešto niže temperature. U Bosni će jutarnje temperature pasti na između 4 i 9°C, dok će u Hercegovini biti između 8 i 13°C. Tijekom dana, temperature će se kretati između 14 i 19°C u cijeloj zemlji.

Od 2. do 8. listopada, temperature će ponovno porasti iznad prosjeka za ovo doba godine, s jutarnjim temperaturama od 9 do 14°C, a dnevnim vrijednostima između 20 i 25°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se tijekom dana postepeno poboljšavati. Stabilizacija vremenskih prilika može pozitivno utjecati na raspoloženje, dok promjenjivo vrijeme i dalje može izazvati smanjen elan kod osjetljivih osoba. Kronični bolesnici trebaju biti na oprezu, s preporukom smanjenja aktivnosti i adekvatnog odijevanja.