VRAĆA NAM SE SUNCE Temperatura zraka u narednim danima ide do 35°C

vremenska prognoza, sunčano, BIH, vrijeme u BIH, stupnjevi, temperatura, prognoza, Makarska

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi registrirani su u središnjim, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 16; Livno i Sokolac 17; Srebrenica 18; Bihać, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Široki Brijeg 19; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Tuzla i Zenica 20; Banja Luka, Doboj i Zvornik 21; Bijeljina, Mostar i Neum 22°C.

Danas Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi s grmljavinom. U Bosni su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Prognoza za naredne dane

U srijedu 21. 8. 2024. u Bosni umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će prevladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak 22. 8. 2024. u Bosni i Hercegovini stabilizacija vremena. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake ili magle. Tijekom dana će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak 23. 8. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U subotu 24. 8. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.