VLADA O ŠTRAJKU PROSVJETARA 'Ponuda je viša od realno mogućega što možemo učiniti'

Marija Buhač
Ilustracija

U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je održana konferencija za medije povodom generalnog štrajka prosvjetnih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Buhač, predsjednica Vlade HNŽ, još jednom je podsjetila na aktualnu ponudu Vlade, ističući kako je to više od realno mogućega što Vlada u ovomu trenutku može učiniti bez ugrožavanja financijske stabilnost Županije, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Adnan Velagić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, osim o tijeku razgovora sa sindikatima, govorio je i o drugim aktivnostima kao što su organizacijske sheme, prijemi na neodređeno vrijeme u školama i dr., sve s ciljem postizanja što boljega radno-pravnog položaja prosvjetnih djelatnika, navodi se u priopćenju Vlade.

Predsjednica Vlade i resorni ministar istaknuli su kako razumiju ulogu i značaj prosvjetnih djelatnika, pozvavši sindikate da uvaže činjenicu trenutačnih fiskalnih mogućnosti županijskoga proračuna i, u interesu djece, da nastava uredno otpočne u ponedjeljak, 9. rujna, priopćila je Vlada HNŽ.

Podsjećamo, prosvjetni djelatnici Hercegovačko-neretvanske županije danas su u Mostaru održali prosvjednu šetnju te tako započeli generalni štrajk.