VLADA HNŽ Za sanaciju cesta na području Konjica i Jablanice 3.400.000,00 KM

Donja Jablanica, Zlate i Buturović Polje
hercegovina.info

Na današnjoj, 13. žurnoj telefonskoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ-a za 2024. godinu na ime „Interventne sanacije posljedica poplava na području Grada Konjica i Općine Jablanica na mreži regionalnih cesta R-437 i R-418b“ u iznosu od 3.400.000,00 KM i Odluku o pokretanju javne nabave po navedenoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interventna sanacija cesta, od posljedica poplava na području Grada Konjica i općine Jablanica, a poradi normaliziranja života je prioritetna i zahtjeva žurno angažiranje izvođača radova. Na prijedlog Ministarstva prometa i veza HNŽ-a, Vlada je prihvatila da se odabir najpovoljnijega ponuditelja izvrši putem pregovaračkoga postupka bez objave javne nabave.

Naime, na regionalnoj cesti R-437, gdje ima više prekida, nije moguće normalno odvijanje prometa. Također, na navedenu regionalnu cestu priključuje se nekoliko lokalnih cesta koje povezuju 24 sela i zaseoka, gdje su, također, evidentirana značajna oštećenja.

Procjena vrijednosti radova urađena je na temelju obilaska terena, snimanja dronom kao i korištenjem baze podataka o tim cestama i iznosi 3.400.000,00 KM. Radovi koji bi se trebali izvoditi su: široki otkop kategorije 3. i 5., nabava, dovoz i ugradnja nasipa od tvrde stijene, nabava, transport i ugradnja nevezanoga nosivoga sloja, nabava, transport i ugradnja čelika, nabava, transport i ugradnja armirano-betonskih gabiona i dr.