VLADA HNŽ Uz pronađenih 20 stradalih osoba, za 5 njih se još uvijek traga

Donja Jablanica
Hercegovina.info

Prema službenim podacima iz Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a HNŽ-a, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNŽ-a, zaključno s ovim izvješćem, iznosi 20 mrtvih. Od ukupnoga broja smrtno stradalih, sedamnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima MUP-a, u Jablanici je aktivna potraga za tri prijavljene nestale osobe, u Konjicu za dvije. Od 20 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano.

I dalje je u prekidu prometna komunikacija između Mostara i Jablanice, sanirane su ceste između Jablanice i Konjica te Jablanice i Prozor-Rame, dok je regionalna prometnica Jablanica – Doljani tek djelomice prohodna. Regionalna prometnica Ostrožac – Parsovići – Fojnica, kao i mjesne ceste Buturović Polje – Seonica – Višnjevice odnosno Kralupi – Trešnjevice nisu prohodne zbog značajnih oštećenja.

Iz Hrvatske je pristiglo 15 stambenih kontejnera, a noćas se očekuje 20 dodatnih iz Turske. Građevinska operativa na terenu radi na pripremi za postavljanje kontejnerskoga naselja u Goranskomu Polju.