UZ GODINU DANA ZATVORA Direktoru tvrtke iz Kreševa oduzima se utajenih milijun maraka

Sud BiH
BIRN

Sud Bosne i Hercegovine je 9.10.2024. u predmetu Dragan Petrić, nakon  održanog glavnog pretresa, donio i javno objavio prvostupanjsku presudu kojom se optuženik Dragan Petrić, kao upravitelj i osoba ovlaštena za  zastupanje poreznog obveznika, pravne osobe Limprodukt d.o.o. Kreševo, oglašava krivim jer je počinio kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz  članka 210. stavak 4. u svezi sa stavkom 1. KZBiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je optuženiku izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine. Istodobno, optužena pravna osoba Limprodukt d.o.o. Kreševo je oglašena  odgovornom, što je kao pravna osoba u redovitom poslovanju raspolagala  protupravno ostvarenom imovinskom koristi u ukupnom iznosu od 992.845,00  KM, koju je u ime, za račun i u korist istog ostvario optuženik Dragan Petrić, u  svojstvu upravitelja i odgovorne osobe u pravnoj osobi Limprodukt.

Sud je optuženoj pravnoj osobi Limprodukt d.o.o. Kreševo izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000,00 KM koju je dužna platiti u roku od tri mjeseca  od dana pravomoćnosti presude.

Od optuženika Dragana Petrića i pravne osobe Limprodukt d.o.o. Kreševo se  oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela u iznosu od  992.845,00, koji su optuženik Dragan Petrić i optužena pravna osoba  Limprodukt d.o.o. Kreševo dužni solidarno uplatiti u korist proračuna Bosne  i Hercegovine u roku od šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude.

Protiv ove presude je dopuštena žalba vijeću Apelacijskog odjeljenja Suda u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka, priopćeno je danas iz Suda BiH.