VIDEO  Umirovljenici nezadovoljni ishodom sastanka u Vladi FBiH

umirovljenici prosvjed
Screenshot/Youtube/Avaz

Sastanak između čelnika Vlade FBiH i predstavnika Saveza udruga umirovljenika Federacije BiH je završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dogovoreno je da će se odrediti radna skupina koja će dobiti zadatak da temeljito prouči sve po nama nedorečene i sporne članove zakona i poraditi na njihovom usuglašavanju. U toj grupi će biti predstavnici iz resornog ministarstva financija, federalnog zavoda i najvjerojatnije umirovljenika. To pozdravljamo'', rekao je Redžo Mehić, predsjednik Saveza udruga umirovljenika FBiH.

Vlada je obećala i intervenirala danas hitno da se za pomoć u liječenju rehabilitacije osigura za umirovljenike i da se stavi dodatnih milijun KM, a bilo je planirano 940.000, piše Avaz.

Umirovljenici zatražili ostavke

Umirovljenici, koji su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, su nezadovoljni dogovorenim. Nezadovoljni su i predstavnicima Saveza udruga umirovljenika FBiH koji su bili na pregovorima.

Nezadovoljni su jer im se nisu ispunili zahtjevi. Zatražili su ostavke, pogledajte scene ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

''Ovo su sirotinjske mirovine'', vikali su nezadovoljni umirovljenici.

Sadržaj se učitava...

Četiri zaključka sa sastanka

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podsjetio je kako su na prošlom sastanku donesena 4 zaključka.

''Isplatit ćemo jednokratnu pomoć. U proračunu za 2025. planirat ćemo dva milijuna za banjsko liječenje. Zatim ćemo poraditi na uspostavi Vijeća umirovljenika, te raditi o izmjenama Zakona o PIO/MIO'', rekao je on.

Delić je dodao kako Zakon o MIO neće biti mijenjan do izbora.

''U protivnom dogodio bi se kolaps sustava u FBiH. Formirat ćemo radnu grupu sastavljenu od nadležnih institucija i predstavnika umirovljenika. Ako oni kažu da do Nove godine nešto hitno mijenjamo ili po skraćenoj proceduri tako će biti. U ovakvoj situaciji, do izbora, to ne možemo uraditi'', poručio je Delić, prenosi Avaz.