UMIROVLJENICI NA RUBU PROSVJEDA Evo što će od Vlade FBiH tražiti na sastanku u utorak

Umirovljenici
Ilustracija/Hercegovina.info

Umirovljenici u Federaciji BiH danas su definirali minimalne i konačne zahtjeve koje će njihov pregovarački tim iznijeti na sastanku s čelnicima Federalne vlade u utorak, 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, odlučeno je da njihov prvi zahtjev bude izvanredno usklađivanje mirovina tijekom ove godine, prema kojem bi njihova primanja bila povećana za sedam posto.

"Naš drugi zahtjev je da Vlada FBiH intenzivira rad na izmjenama i dopunama Zakona o PIO/MIO, posebno u dijelu koji se odnosi na usklađivanje mirovina. Treći zahtjev je da Vlada realizira prijedloge koje je dala na sjednici 11. lipnja, a to su isplata jednokratne novčane pomoći i dodatak za pomoć u liječenju i rehabilitaciji", izjavio je za Avaz Redžo Mehić, predsjednik Saveza.

Ako se Vlada FBiH ogluši o njihove zahtjeve, umirovljenici će, kako je danas i odlučeno, održati mirne masovne prosvjede pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu, 3. listopada.

"Od danas su praktično započele pripreme za organizaciju prosvjeda, što je zaključak naše Skupštine. Ako Vlada ispuni naše zahtjeve, odluku o prosvjedima ćemo povući", dodao je Mehić.

Podsjetimo, Vlada FBiH pozvala je umirovljenike na sastanak istog dana kada su oni najavili predaju peticije s preko 60.000 potpisa svojih članova iz cijele BiH, čime žele dodatno naglasiti svoje zahtjeve.