ULTRA MEGA GIGA KVIZ Četvorica Mostaraca ostvarili san i održali kviz s rekordnim nagradama u BiH

Ultra Mega Giga Kviz
Daniela Antičić

Četvorica mladih kviz entuzijasta okupilo se kako bi stvorili Ultra Mega Giga Kviz, najveću pub kviz manifestaciju koju je Bosna i Hercegovina ikada vidjela, a odlučni da ostave značajan trag, ovi zaljubljenici u kviz krenuli su skupiti najveći nagradni fond do sada, privlačeći ljubitelje trivijalnosti sa svih strana da dođu u Gaža Bar u Mostaru kako bi odmjerili snage sa ostalim znalcima. Nakon mnogo mjeseci truda, veliko finale je konačno dobilo svoju krunu, a ekipa “Goodfellas” s ponosom je odnijela nagradu od 750 KM i titulu prvog pobjednika ovog kviza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultra Mega Giga Kviz

Organizatori cijelog kviza i programa su Mostarci Ivan Ćorić, Kristijan Musa, Filip Skalja i Sandro Jovanović, četiri člana HercKviz udruge i inače prve kvizaške udruge u BiH, a po čemu sve je ovaj kviz poseban, objasnili su nam detaljnije.

“Svaka od ekipa koje su sudjelovale u velikom finalu odnijela je po jednu ili više nagrada kući. Ukupna vrijednost nagradnog fonda, uključujući novčane nagrade i sponzorske poklon pakete, iznosila je nešto više od 5,000 KM, što do sada nije zabilježeno u Bosni i Hercegovini”, kazali su oni za Hercegovina.info, naglašavajući da je Ultra Mega Giga Kviz, kako su ga nazvali, započeo  s tri kvalifikacijske večeri koje su se održale od 29. do 31. svibnja, gdje su se timovi borili u testu pameti i znanja.

Ultra Mega Giga Kviz

Svake večeri bilo je žestoko natjecanje, s ciljem osiguravanja mjesta u velikom finalu. Nakon što se prašina slegla, pet najboljih timova svake kvalifikacijske večeri izašlo je kao pobjednik, izborivši svoje mjesto u dugo očekivanoj finalnoj večeri koja se odražala u petak, 7. lipnja, također Gaža baru.

Ultra Mega Giga Kviz

“Velika završna večer nije bila ništa manje od spektakularne. Nisu samo sudionici donijeli svoju najbolju igru; Značajne osobe regionalne kvizaške scene poput voditelja TV kviza “Potjera” Joška Lokasa kao i lovca Krešimira Sučevića Međerala, svojim su prisustvom, nažalost ovog puta samo putem videa, uveličale događaj dajući podršku ovom ambicioznom projektu gdje su pročitali nekoliko pitanja za naše najbolje kvizaše”, istaknuli su organizatori.

Ultra Mega Giga Kviz

Nagrada za prvo mjesto iznosila je vrtoglavih 750 konvertibilnih maraka, kako su već objasnili, kao i večeru za cijelu pobjedničku ekipu u poznatom Restoranu “Konoba Goranci“, koji je bio jedan od glavnih sponzora kviza. Upravo je tu nagradu, kao i trofej  s medaljama za prvo mjesto, odnijela ekipa “Goodfellas”, dobro poznati kvizaši Hercegovine, koji su svojim širokim spektrom znanja i 37 osvojenih bodova, izborili prvo mjesto u natjecanju koje je bilo sve, samo ne jednostavno.

Ultra Mega Giga Kviz

U stopu su ih slijedile ekipa  ‘Nekulturno Umjetničko Društvo – NUD’ sa 35 osvojenih bodova, dok je treće mjesto odnijela ekipa ‘Faul Koš’ sa 33 boda. Ovaj projekt se nikada ne bi mogao ostvariti bez podrške sponzora koji su omogućili da se okupi tako bogat nagradni fond.

Ultra Mega Giga Kviz

“Kao organizatori, najdublje se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, podržali nas i bodrili nas. Ovaj nas je uspjeh nadahnuo da razmislimo o tome da ovaj kviz postane godišnja tradicija, okupljajući entuzijaste kviza iz godine u godinu u ovakvim žustrim bitkama znanja. Ovim putem bismo se htjeli zahvaliti svim našim sponzorima, Gaža baru i njihovom osoblju kao i vlasniku Luki Jarku. Već nekoliko godina su centar kvizaške scene u Mostaru, te se nadamo da će tako i ostati. Hvala svima i nadamo se da ćemo na sljedećem Ultra Mega Giga Kvizu vidjeti još veći nagradni fond, kao i više ekipa, dok ćemo se mi potruditi da nadmašimo sebe i učinimo ga što zanimljivijim, poučinijim i zabavnijim”, poručili su organizatori kviza.

Ultra Mega Giga Kviz

Ultra Mega Giga Kviz

Gojko Prusina, jedan od članova pobjedničke ekipe “Goodfellas”, rekao je za Hercegovina.info da je sama organizacija bila odlična, od detalja i sitnica poput medalja, videa od Joška i Kreše s “Potjere”, pa sve do sponzora i nagrada.

Ultra Mega Giga Kviz

“Lijepo je bilo vidjeti tako puno ekipa iz Hercegovine pa i okolice, o poretku je odlučivalo svega par bodova, što mislim da dovoljno govori o kvaliteti natjecatelja, a i igrivosti samog kviza. Nadam se da će ovo postati tradicija, jer smo kvizaški kao grad i regija stvarno puno napredovali u odnosu na same početke prije 7-8 godina. Hvala organizatorima i nadam se da će uskoro biti još ovakvih događanja, u još većem i kvalitetnijem izdanju”, izjavio je Prusina.

Andrej Lovrić ispred ekipe “NaDražen Zečić” rekao je da je do sada organizacija svakog kviza bila na visokoj razini.

Ultra Mega Giga Kviz

“Iz dana u dan ovaj kviz postaje sve bolji i bolji, vidi se da se ulaže dosta truda. Nagrade su bile raznovrsne, te je svaka ekipa koja je igrala u finalu mogla osvojiti nešto. Atmosfera u gaži je bila odlična kao i svaki put. Nadam se da će nastaviti u ovakvom ritmu i u budućnosti”, zaključio je Lovrić.

Ultra Mega Giga Kviz

Podsjećamo, o četvorici mladića koja su odlučila pomjeriti granice znanja i zabave u Bosni I Hercegovini pisali smo i ranije, a kako su najavili, u budućnosti pripremaju još veće projekte kojima će Mostar i cijelu BiH učiniti ponosnim.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.